Zet The Employee Experience Game In Als Hulpmiddel bij Nieuw HR-Beleid!

De EX Game is een perfect hulpmiddel om in te zetten

 • om input te verzamelen voor jullie HR-beleid
 • om medewerkers op een andere wijze beter te leren kennen
 • om samen met het management invulling te geven aan een nieuwe HR-strategie
 • in een (cultuur)verandertraject met sterke focus op de medewerker
 • bij de uitrol van een nieuwe HR-strategie waardoor die gelijk gaat leven
 • als ondersteuning bij de implementatie van nieuw HR-beleid
 • om écht aan de slag te gaan met de resultaten van ons medewerkersonderzoek

Wij leiden een aantal medewerkers op tot facilitator, zodat jullie de EX Game in house kunnen spelen. Zo hebben jullie zelf de verandering in de hand en niet meer afhankelijk van ons. Afhankelijk van de doelstelling, het gewenste resultaat en omvang van de organisatie stellen we een passend programma samen met op maat gemaakte vragen en opdrachten.

 

Laat Medewerkergerichtheid Leven In Je Organisatie

The Employee Experience Game is een bordspel dat HR-teams en management helpt de bewustwording over medewerkersbeleving te vergroten. Speel je de EX Game met medewerkers? Dan leren jullie hen beter en op andere wijze kennen en leren jullie van hun mening, inzichten en ideeën.

Teams voeren onder tijdsdruk vragen en opdrachten uit. Een ervaren facilitator begeleidt het spel, legt de spelregels uit en stelt de vragen. De facilitator is tevens tijdsbewaker, jury en inspirator.

De vragen en opdrachten worden op maat gemaakt en gaan over de drie belangrijkste Employee Experience thema’s:

 • null
  Core Values of the Organisation
 • null
  Employee Journey
 • null
  Employee Engagement

Volg Deze Stappen En Je hebt Je Eigen Changetool

Hoe gaat dat dan in zijn werk? Hieronder een voorbeeld van hoe de opleiding tot facilitator en een eigen verandertool eruit kunnen zien.

 1. We starten met een kick-off sessie waarin jullie kort kennismaken met de Game. We bespreken het doel, het gewenste resultaat en de kenmerken van interne facilitators.
 2. Ervaren specialisten – ervaren in CX en EX vraagstukken, verandertrajecten èn de EX Game – begeleiden de sessie. Na afloop van de sessie stellen we een passend programma samen.
 3. Na goedkeuring van het programma, maken we de EX Game op maat. Dit houdt in dat we een set van vragen en opdrachten samenstellen die passen bij jullie organisatie, medewerkers en doel. We helpen waar nodig met het werven en uitnodigen van interne facilitators.
 4. Tijdens de trainingsdag spelen we de EX Game onder leiding van EX Game specialisten. De beoogde facilitators zijn die dag zelf deelnemer. Daarna werken we samen verder aan een passende set met vragen en opdrachten. Na de lunch geven we verdere uitleg over hoe de Game gespeeld wordt en oefenen de facilitators met elkaar.
 5. Tijdens de training ontvangen de interne facilitators hun Toolkit: het afgesproken aantal spelborden, inclusief pionnen, dobbelstenen en een handboek.
 6. Daarna gaan de getrainde facilitators zelf aan de slag. We blijven bereikbaar voor vragen en plannen een intervisie afspraak in, zodra ze de Game zelf een eerste keer hebben gespeeld. We wisselen ervaringen uit, geven tips en voeren verbeteringen door.
 7. Nadat alle geplande EX Games gespeeld zijn, komen we weer bij elkaar. We delen de output van de Games, leren van elkaar en zetten alle inzichten om in acties. Samen maken we een roadmap voor het komende jaar. Met als doel het op de kaart zetten van medewerkersbeleving. Samen geven we er invulling aan én laten we Employee Experience leven.

De kosten van het (online) programma zijn afhankelijk van het aantal op te leiden interne facilitators en de scope van de verandering. Het opleiden van zes facilitators volgens bovenstaand programma bedraagt € 15.750 inclusief 12 spelborden en exclusief btw, locatie en cateringkosten.

Heb je al een HR-strategie?

En wil je die (nieuwe) strategie op een leuke manier uitrollen? Speel dan de EX Game met managers en leer hen spelenderwijs invulling te geven aan dit nieuwe beleid. Dat kan via Speel The EX Game of je wordt zelf facilitator.We maken samen het EX Game programma op maat en leiden een aantal HR-adviseurs op tot facilitator. De kosten zijn afhankelijk van het programma en zijn vergelijkbaar met de stappen die staan bij EX Game als changetool. Alleen stap 7 vervalt. Het opleiden van vier facilitators volgens bovenstaand programma bedraagt € 9.500 exclusief btw, locatie en cateringkosten en inclusief 8 spelborden.

The Employee Experience Game is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Nienke Bloem en Babs Asselbergs. Voor meer informatie over de game, neem contact op via een van onderstaande methoden of vul het contactformulier in.

Telefoonnummers

Nienke Bloem: 06-22216210

Babs Asselbergs: 06-17443249

E-mailadres

Irene@TheEmployeeExperienceGame.nl

Neem Contact Met Ons Op