Zet The Employee Experience Game In Als Hulpmiddel bij Nieuw HR-Beleid!

De EX Game is een perfect hulpmiddel om in te zetten

 • om input te verzamelen voor jullie EX-beleid
 • om medewerkers op een andere wijze beter te leren kennen
 • om samen met het management invulling te geven aan een nieuwe HR-strategie
 • in een (cultuur)verandertraject met sterke focus op de medewerker
 • bij de uitrol van een nieuwe EX-strategie waardoor die gelijk gaat leven
 • als ondersteuning bij de implementatie van nieuw EX-beleid
 • om écht aan de slag te gaan met de resultaten van ons medewerkersonderzoek

Wij leiden een aantal medewerkers op tot facilitator, zodat jullie de EX Game (fysiek of online) in-house kunnen spelen. Zo hebben jullie zelf de verandering in de hand en niet meer afhankelijk van ons. Afhankelijk van de doelstelling, het gewenste resultaat en omvang van de organisatie stellen we een passend programma samen met op maat gemaakte vragen en opdrachten.

Laat Medewerkergerichtheid Leven In Je Organisatie

The Employee Experience Game is een bordspel dat HR-teams en management helpt de bewustwording over medewerkersbeleving te vergroten. Speel je de EX Game met medewerkers? Dan leren jullie hen beter & op andere wijze kennen en leren jullie van hun mening, inzichten en ideeën.

Teams voeren onder tijdsdruk vragen en opdrachten uit. Een ervaren facilitator begeleidt het spel, legt de spelregels uit en stelt de vragen. De facilitator is tevens tijdsbewaker, jury en inspirator.

De vragen en opdrachten worden op maat gemaakt en gaan over de drie belangrijkste Employee Experience thema’s:

 • null
  Core Values of the Organisation
 • null
  Employee Journey
 • null
  Employee Engagement

Volg Deze Stappen En Je hebt Je Eigen Changetool

Hoe gaat dat dan in zijn werk? Hieronder een voorbeeld van hoe de opleiding tot facilitator en een eigen verandertool eruit kunnen zien.

 1. We starten met een online intake. We bespreken het doel, het programma rondom de EX Game, het gewenste resultaat en de kenmerken van interne facilitators. Een ervaren specialist in EX vraagstukken, verandertrajecten én de EX Game, begeleidt de sessie.
 2. Na de intake maken we een EX Game Programma op maat. Dit houdt in dat wij een Game programma en een set opdrachten samenstellen die passen bij jullie organisatie, medewerkers en doel. We helpen waar nodig met het werven en uitnodigen van interne facilitators.
 3. Tijdens de trainingsdag spelen jullie de EX Game onder leiding van een EX Game specialist. De beoogde facilitators zijn deelnemer. Daarna werken we samen verder aan een passende set opdrachten. Na de lunch geven we uitleg over hoe de EX Game gespeeld wordt en oefenen de facilitators met elkaar.
 4. Tijdens de training ontvangen de interne facilitators hun Speelkit: het afgesproken aantal spelborden inclusief pionnen, dobbelstenen en een handboek.
 5. Daarna gaan de getrainde facilitators zelf aan de slag. Nadat er de 1e keer zelf is gespeeld, plannen we een online intervisieafspraak in. We wisselen ervaringen uit en voeren verbeteringen door. We leren jullie dan ook de online EX Game te faciliteren.

De kosten van het programma zijn afhankelijk van het aantal op te leiden interne facilitators en de scope van de verandering. Het opleiden van 4 facilitators, het benodigde materiaal voor zowel het fysieke als het online spel en een EX Game programma op maat bedraagt €11.500,- exclusief BTW, locatie en cateringkosten. De duur van de licentie is 2 jaar.

The Employee Experience Game is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Nienke Bloem en Babs Asselbergs. Voor meer informatie over de game, neem contact op via een van onderstaande methoden of vul het contactformulier in.

Telefoonnummer

Babs Asselbergs: 06-17443249

E-mailadres

Babs@BlommaBerg.nl

Neem Contact Met Ons Op